Què és

Espais en Transició és un projecte d’activació d’espais comercials buits a través d’accions creatives i assessorament comercial amb la finalitat de revitalitzar el comerç.

 

COM SORGEIX ESPAIS EN TRANSICIÓ?

Després d’observar el progressiu tancament d’espais comercials al casc antic de la ciutat de Vic i amb la conseqüent decadència que això comporta, tant a nivell estètic com econòmic, a finals de l’any 2012 sorgeix Espais en Transició.

Neix de la mà de bbintervencions, Belén Atienza i Bet Parramón, com una aposta personal al carrer de la Riera de Vic, on realitzem cinc intervencions creatives en cinc aparadors de locals comercials buits per tal d’aconseguir que possibles llogaters puguin obrir nous negocis i oferir una nova activitat comercial a la ciutat

Per què el carrer de la Riera? Després d’observar, conèixer la història del carrer, els seus antecedents en l’àmbit del comerç, valorar les seves característiques dins del conjunt de la ciutat… veiem les possibilitats que aquest carrer pot arribar a tenir per oferir un comerç de proximitat, amb encant, amb valors, singular…

 

QUÈ FA ESPAIS EN TRANSICIÓ?

Espais en Transició activa espais comercials buits amb intervencions creatives als seus aparadors o vidrieres, oferint, d’aquesta manera, la possibilitat de fer més atractius uns espais buits a emprenedors que vulguin convertir-los en nous espais comercials. Aquestes intervencions mostren una imatge de dinamització i activitat a la ciutat, ajuden a ressaltar els comerços de l’entorn i esdevenen un plaer per tots els ciutadans que passejant descobreixen aparadors creatius.

Però, Espais en Transició també connecta persones amb espais oferint acompanyament i assessorament a l’emprenedor fins que aixeca la persiana d’un nou negoci amb l’objectiu final, d’aconseguir la reactivació i revitalització d’espais comercials i com a conseqüència la regeneració de la vida de barri.

 

QUINS SÓN ELS OBJECTIUS D’ESPAIS EN TRANSICIÓ?

 • Revitalitzar i dinamitzar el comerç segons les necessitats locals.
 • Fer visibles i més atractius els locals comercials buits a possibles llogaters.
 • Recuperar la tradició de visitar aparadors: els dels comerços i els dels locals buits.
 • Assessorar i acompanyar a l’emprenedor en l’obertura del seu negoci.
 • Potenciar una imatge més acurada, neta i ordenada de la ciutat.

 

 PER QUÈ ESPAIS EN TRANSICIÓ?

Espais en Transició és un projecte únic i singular perquè és la suma d’un conjunt d’accions que donen resposta a una problemàtica generada pels temps que vivim.

Un projecte que:

 • Utilitza la creativitat i el disseny per fer visibles uns espais que el pas del temps anul·la.
 • Dóna resposta a una necessitat.
 • Crea cohesió i regeneració de la vida de barri.
 • Assessora i dóna suport a l’emprenedor que vol posar el seu negoci.
 • Suma i aporta dinamisme.
 • Connecta persones amb espais.